Kissagalleria

About

Kissagalleria on vuodesta 2003 lähtien toiminut kissan kuviin ja muutenkin kissoihin keskittynyt sivusto. Kissagalleria on perustettu, koska sivuston tekijä kaipasi paikkaa jonne hän sekä muut kissahullut voivat laittaa kissojensa kuvia näytille sekä vaihtaa ajatuksiaan kissoihin liittyvistä asioista. Sivusto kehittyy välillä hitaasti ja välillä harpaten ison askeleen eteenpäin (ja välistä taaksepäin), riippuen ylläpidon elämäntilanteista. Toivomme, että käyttäjät antavat palautetta jos huomaavat vikoja/puutteita Kissagalleriassa, tällöin ylläpito pystyy tekemään parhaansa korjatakseen asian.

About author

Ensimmäisen oman kissani hankin kuitenkin vasta aikuisiällä vuoden 2003 alkupuolella. Kaverillani näin ensimmäistä kertaa elämässäni Devon rexin vuoden 2002 syksyllä ja polte saada itselleni tuollainen hurmaava isokorva kävi nopeasti ylitsepääsemättömäksi. Tällä hetkellä vaimollani ja minulla on kaksi Devon rexiä Essu (Big Blue`s Cecilia of Riiviön) ja Pirre (FIN*Riiviön Pirre). Kasvattajanimeni FIN*Catsonics hyväksyttiin FIFe:ssä vuonna 2005. Kasvatustoimintamme on erittäin pienimuotoista. Pirrellä on ollut yksi pentue josta syntyi kaksi suloista poikapentua.

History

09.09.2003 - Ensimmäinen kissagalleria [Luuranko]

Ensimmäinen kissagalleria oli aika karun oloinen, ja sitä voisi hyvinkin luonnehtia luurankomaiseksi. Mitä sitä ensimmäiseltä versiolta voisikaan odottaa? Kyseessähän oli toki ensimmäinen askel tietokantojen maailmaan.

xx.xx.2004 - Toinen kissagalleria [miniBB]

Toista versiota voisin kutsua yhdeksi parhaista. Tällöin mukaan astui miniBB foorumi joka toi mukaan hyvän foorumin, sekä mukavan ulkoasun muuallekin galleriaan. Tämä oli iso harppaus jossa miniBB:n sisäänkirjautuminen integroitiin osaksi kissagalleriaa.

xx.xx.2005 - Kolmas versio [xoops]

Toisesta versiosta innostuneena päätin integroida kissagallerian osaksi julkaisujärjestelmää. Ajatuksena että tuo julkaisujärjestelmä toisi mukanaan kaikenlaista kivaa ja valmista toiminnallisuutta. Näin ei loppujen lopuksi kuitenkaan ollut. Kissagallerian hallitsemisesta tuli erittäin työlästä, ja kehitys muuttui varsin epämiellyttäväksi. Tämä versio oli kuitenkin käytössä pitkään, johtuen monestakin asiasta. Pirren ensimmäinen pentue näki päivänvalon, menin naimisiin ja vaihdoin vielä työpaikkaakin. Joten tämä harrastus jäi taka-alalle.

19.05.2008 - Neljäs versio [cakephp]

Viimein löytyi aikaa ja innostusta uudistaa galleria. Tämä todellakin oli iso harppaus, koko galleria piti käytännössä kirjoittaa uudelleen. Kissagalleria on käsityötä lähes kokonaan, gallerian luomiseen käytettiin vain cakephp kirjastoa.

29.09.2008 - Viides versio [cakephp/jquery]

Neljäs versio mahdollisti sen mitä toivoin. Julkaisujärjestelmien pois jättäminen ja kotikutoiseen siirtyminen teki kehittämisestä mieleekkäämpää. Uusien ominaisuuksien teko ja uusien tekniikoiden testaaminen on nyt paljon helpompaa ja mielenkiintoisempaa. Toivotaan että inspiraatio säilyy.

XX.XX.2009 - Kuudes versio [cakephp/jquery]

Kuudes versio ei sitten koskaan nähnytkään päivänvaloa. Sääli sillä se oli korjattu ja paranneltu versio edellisestä. Kutonen sai kuoliniskun kun testasin photoblogeja jotka totesin hyväksi gallerian rungoksi josta voisi laajentaa kissagallerian.

15.03.2009 - Seitsemäs versio [cakephp/cheesecake]

Photoblog kokeilustani innostununeena päätin kursia Kissagalleriasta eräänälaisen photoblogin.

Toivottavasti nautit sivustostamme!